31012017: depression tuesday

Hei, og velkomen til “depression tuesday”. Frå og med i dag blir dette ei ny bloggpslate. I dette innlegget skal eg gje ein kort introduksjon. 

For to år sidan (trur eg det var) las eg ein vitskapsartikkel på Internett (The Telegraph, 10.10.2010). Den tok for seg dagen tysdag; den dagen i veka folk føler seg mest umotiverte, triste og såra. Verre enn måndagar til og med. “Dette stemmer så jævlig,” tenkte eg medan eg las teksten. Eg var akkurat komen heim etter eit studieopphald i Australia, og det er ikkje å legge skjul på at eg var prega av “post exchange depression” på denne tida. Litt vinterdeprimert òg? Hehe.

Wall Street-krakket. New York, 29. oktober 1929, òg kalla “Black Tuesday” eller på godt norsk: Den svarte tysdagen. Aksjeverdiane blei på berre nokre få dagar halvert, noko som innleidde den store depresjonen åra etter.

Eg synest dette er trist å skrive om, men siste punkt er “Suicide Tuesday”. Eit fenomen i narkotikamiljøet. Den mest emosjonelle dagen etter ei helg med misbruk av narkotiske stoff.

depression tuesday

For tida er blant anna bloggarar, pressa og offentlege personar opne om psykiske lidingar. Dette synest eg er eit godt tiltak for å gjere temaet mindre tabubelagt. Fordi hallo – tjue til tretti prosent av oss opplev depresjon éin eller fleire gonger i livet. Det er med andre ord ein ganske vanleg helseplage? Lat oss snakke!

Sjølv bidrar eg med å poste tre songar som eg har opplevd å lette på humøret mitt. Depression Tuesday blir som ei musikkspalte; med formål om å lette på smilebåndet til lesarane mine. Fortel meg gjerne kva de synest, og ikkje minst tips meg (og andre lesarar) om dine humørspritarar i kommentarfeltet! ♥

 


Izzy Bizu – White Tiger

Minner meg om dagane eg arbeidde som butikkmedarbeidar i kleskjeden ZARA hausten 2016. Då vart denne songen spelt i høgtalarane kvar gong eg var på jobb. Eit dryss av sjølvtillit!

 


Emmalyn – Hungover

Veldig pop-låt, men det er noko med stemma og melodien som klinger bra. Minner meg om januar 2017; førebuing på “Anettes sex og singelliv”. Veldig koseleg (NOT).

 

MØ – Final Song

Utan tvil Roskilde-festivalen juni/juli 2016. Ho stod for ein av dei siste konsertane. Hadde eg vore dansk, hadde eg vore stolt. Dette var ei av dei beste opplevingane mine dette året.

Følg spelelista på Spotify ved å trykke her.

January 31, 2017
/
Previous Post Next Post

7 Comments

 • Reply Peggyhii

  Har hatt ein ganske depressiv dag idag. Veit ikkje om da har noko med tirsdagen å gjera, men håper på ein bedre dag imårgo 🙂 Skal gi musikken din ein sjangse 😉

  January 31, 2017 at 20:48
 • Reply Drea

  Skal høre låtene! 😀 Og jeg har vært ekstra deppa i dag, så stemmer ganske bra her og nå. 😛 Haha!
  Og – SÅ FIN blogg du har! Virkelig! Klem.

  January 31, 2017 at 23:04
 • Reply victoria

  musikkspalte, yeeees! <3

  January 31, 2017 at 23:46
 • Reply Luisa - La Mar

  Disse sangene altså og artistene, du kan komme med musikktips any time, jeg liker! Og ja, Carina sier alltid til meg at tirsdagen er verst, så det er kanskje noe i det, selv merker jeg ikke så mye, men jeg er kanskje heldig og skal sette pris på det.

  February 1, 2017 at 12:38
 • Reply June

  Gøy med musikkspalte!

  February 1, 2017 at 13:03
 • Leave a Reply

  You may also like